Rollingerugbrød

Rollingerugbrød – ca. 32 stk.

Hæld 3 dl kogende vand over 250 g. skårne rugkerner. Lad dem trække i 1 time. Rør 50 g. gær ud i 3 ¼ dl lillefingervarm appelsinjuice. Tilsæt udblødte rugkerner, 3½ dl kærnemælk, 1 spsk. groft salt og 200 g. hvedemel. Rør blandingen godt og tilsæt 825 g. rugmel lidt efter lidt.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Tryk den ud i en lille bradepande (ca. 6 x 32 x 38 cm) – foret med bagepapir.

Lad dejen efterhæve et lunt sted i 1 time og skær den ud i 32 firkanter. Pensl med 2 spsk. Smeltet smør og bag rugbrødene nederst i ovnen – ca. 50 min. ved 200˚.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar