Kransekagetårn til nytårsaften (super god)

100 g. smuttede mandlerKransekage

200 g. sukker

2 æggehvider

500 g. marcipan

Evt. 100 g. mørk chokolade

 

Glasur

150 g. flormelis

½ æggehvide, pasteuriseret

 

1. Hak mandler og sukker fint i foodprocessoren

2. Tilsæt æggehvider. Kør videre på foodprocessoren, til massen er helt jævn og er blevet lidt varm af at blive hakket/rørt.

3. Ælt massen godt sammen med marcipanen

4. Pak kransekagedejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i 2 timer, til den er helt kold. Skal det gå hurtigere, kan du også lægge den i fryseren i 30 min.

 

Sådan former du kransekagen

1. Tril kransekagedejen i ca. 2 cm. tykke stænger, evt. med en smule hvedemel på bordet.

2. Skær stængerne i stykker, der måler hhv. 8, 11, 14, 17, 20, 23, 27, 30 og 33 cm. Tril resten af kransekagedejen til en lille top.

3. Form stængerne til ringe på bageplader beklædt med bagepapir. Klem dem lidt sammen som tagrygge.

4. Bag kransekageringene ved 200˚ i 10-12 min. Øverst i ovnen. Ringene skal være gyldne, men ikke mørke. Lad dem afkøle på en rist.

 

Sådan samler og pynter du kransekagen

1. Pisk glasuren sammen, den skal være glat og ret fast. Prøv, om du kan skrive med den.

2. Fyld glasuren i en frysepose, og klip et lillebitte hul.

3. Læg den største ring nederst på serveringsfadet. Sprøjt glasuren på i siksakmønster.

4. Pensl evt. bunden af de næste ringe med smeltet chokolade 4 stedet for at stabilisere kagen.

5. Læg den næste ring på, og pynt også den med glasur. Fortsæt, til alle ringe er brugt.

6. Læg den lille top øverst – brug lidt glasur til at lime den fast med.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar