Chokolade- og nøddebrownie

6 personer:

200 g. smør

100 g. mørk chokolade

3 æg

190 g. sukker

60 g. mel

¾ tsk. vanillesukker

½ tsk. bagepulver

100 g. grofthakket mørk chokolade

50 g. grofthakkede valnødder

50 g. pinjekerner

50 g. hakkede mandler eller mandelflager

Sæt ovnen på 175º. Smelt smør og chokolade ved svag varme. Lad afkøle. Pisk imens æg og sukker luftigt. Bland mel, vanillesukker og bagepulver.

Rør mel blandingen i den lune chokolademasse. Vend æggemassen i.

Læg et stykke bagepapir i en ovnfast form, ca. 20 x 25 cm. Hæld dejen i, og drys med chokolade, valnødder, pinjekerner og mandler. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 min. Kagen skal stadig være lidt blød i midten. Lad afkøle i formen. Opbevares i køleskabet indtil servering.

NB! Den smager også godt når den er lidt lun inden i. Så er den ikke lige så kraftig af chokolade.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar