Æbletærte med kanel is

Æbletærte:

100 g. smør

200 g. sukker

1 vanillestang

2 æg

200 g. mel

1½ tsk. bagepulver

50 g. hasselnøddeflager

2-3 æbler

3 spsk. brun farin

1 tsk. kanel

15 g. smør

Kanel is:

1 l. vanilleis

5 tsk. stødt kanel el. efter smag

Pisk smør, sukker og kornene fra vanillestangen til en luftig masse. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen sammen med 25 g. hasselnøddeflager.

Hæld dejen i en smurt springform eller tærteform på ca. 24 cm. eller i ca. 8 små forme. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Pres æblerne lidt ned i dejen, og drys med de sidste 25 g. hasselnøddeflager. Bland farin og kanel sammen og drys det over. Skær smørret i små stykker og læg det oven på tærten.

Bag tærten ved 175º i ca. 30 minutter, til kagebunden er gennembagt. Tø vanilleisen op, til den er softice konsistens, og rør kanel i. Server isen straks, eller sæt den tilbage i fryseren, til den skal serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar