Hindbæris

Ingredienser til 4 personer:

300 g. frosne hindbær (200 g. til is og 100 g. til pynt)

80 g. sukker

1 spsk. citronsaft

1 æggeblomme

1 ¾ dl. mælk erstattes evt. af fløde

½ dl. fløde

200 g. bær blendes sammen med mælk og citronsaft. Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret. Fløden piskes næsten stiv. Bærmassen, flødeskum og æggeblommen vendes (forsigtigt) sammen. Isen fryses i en form.

100 g. bær blendes og lægges i en lille skål. Tilsæt lidt sukker og rør rundt. Sæt blandingen i køleskabet et par timer og smag om der evt. skal lidt mere sukker i.

Ved serveringen lægges lidt af hindbærsaucen midt på en tallerken i et tyndt lag som ”bund” for isen. Sæt hindbærsauce prikker på størrelse med en lillefingernegl rundt langs kanten på tallerkenen. Der må ikke være for langt mellem prikkerne. Tag en tandstik/tændstik og træk den gennem de små hindbærcirkler. Herved får du en lang række forbundne hjerter. Placer til sidst isen på tallerkenen og server den.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar