Buche Noel

Bûche Noël er en opskrift fra prins Henriks hjem i Frankrig

Rouladebund:

150 g. marcipan

1 ¼ dl. piskefløde

2 hele æg

3 æggehvider

50 g. blødt smør

50 g. hvedemel

50 g. flormelis

evt. lidt orangelikør

Creme:

¼ l. piskefløde

200 g. blød nougat

50 g. mandler

Overtræk:

100 g. mørk chokolade

Pynt:

Hakkede smuttede mandler

Creme:

Skold og smut mandlerne. Hak dem fint og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande. Kom piskefløde og nougat i og lad det småkoge ca. 10 minutter under stadig piskning. Tilsæt de ristede mandler og køl cremen af, til den er smørbar.

Rouladebund:

Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet. Pisk marcipanen med fløden, og de hele æg, smør og flormelis. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen sammen med melet. Bred dejen ud på et stykke smurt alufolie eller bagepapir ca. 40 x 24 cm. Bag rouladebunden ca. 20 minutter ved 200º på ovnens midterrille. Vend bunden ud på en bagerist og tag bagepapiret/folieformen af. Læg et fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af.

Dryp evt. bunden med lidt orangelikør og smør cremen på. Rul forsigtigt rouladen sammen på den lange led. Skær enderne skråt til. Form nogle ”knaster” af de overskårne stykker, og sæt dem på kagen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad, pas på chokoladen ikke bliver for varm. Pensl den flydende chokolade på langs af rouladen. Træk en gaffel på langs gennem chokoladen, så den kommer til at ligne bark. Drys med lidt hakkede smuttede mandler.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar