Flødeboller

Ingredienser (ca. 15 stk.):
Bunde:

1,5 dl. hvedemel eller sigtet speltmel

50 g. smør

0,5 dl. rørsukker

Skumfyld:

3 past. æggehvider

1,5 dl. rørsukker

1 tsk. eddike

Overtræk:

Hvid eller mørk chokolade med højt kakaoindhold

kokos


Fremgangsmåde:
Smuldr mel og smør og ælt det godt sammen med rørsukkeret. Rul dejen tyndt ud, ca. 2 mm tyk. Udstik bunde med en rund form på ca. 4 cm. i diameter. Bag bundene i cirka 7 min. ved 200˚.
Pisk æggehviderne meget stive sammen med sukker og eddike.
Smelt chokoladen over et vandbad, stil en skål i en gryde med vand. Læg den ønskede mængde chokolade i skål og varm langsomt vandet op, indtil chokoladen er smeltet.
Stil kagebundene på en rist. Kom skummet i en kagesprøjte og form toppe af skum på bundene.
Overtræk flødebollerne med smelt chokolade. Brug en ske og hæld chokolade hele vejen rundt, så hele bollen er dækket. Drys eventuelt med kokos og lad flødebollerne stå og stivne i køleskabet i cirka en time.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar