Marengs:
3 æggehvider
et par dråber citronsaft
175 g. sukker
1 tsk. maizena med let top
Flødeskum:
2 dl. piskefløde
1 spsk. flormelis
korn fra 1 stang vanille
Frugt:
Ca. 500 g. friske jordbær, kiwi, banan, hindbær eller blandet
Pisk æggehviderne halvstive med et par dråber citronsaft. Lad derefter halvdelen af sukkeret risle i mens æggehviderne piskes helt stive. Bland resten af sukkeret med maizena og sigt det over de helt stive hvider. Fold det til en jævn masse.
Fordel massen på bagepapir enten i portionsstørrelse eller ca. 20 cm. stor. Fordel massen jævnt ud i rund facon. Slut af med at køre skeen rundt på midten næsten ud til kanten så der dannes en let fordybning på overfladen.
Bag marengsen ved 100˚ i 75-90 min. evt. med ovndøren lidt på klem. Lad marengsen køle af på papiret og træk forsigtigt papiret af. Fordel først flødeskum og så frugt på toppen af marengsen.