Vanillekager

12-16 kager:

Mørdej

200 g. smør eller margarine

½ dl sukker

300 g. hvedemel

fedtstof til formene

Fyld

1 dl fløde

1 dl mælk

2 æggeblommer

1½ spsk. hvedemel

1 spsk. sukker

1½ spsk. vanille sukker

Pynt

Flormelis

Evt. cocktailbær

Fremgangsmåde:

  1. Ælt fedtstof, sukker og mel hurtigt sammen og læg dejen til af hvile et koldt sted.
  2. Bland fløde, mælk, æggeblommer, hvedemel og suker i en kasserolle og lad massen små snurre under piskning. Pas på den ikke koger, men blot bliver tyk og lækker. Sval massen af og tilsæt vanillesukker.
  3. Rul halvdelen af dejen ud i 2-3 mm tykkelse og stik runde kager ud. Disse er til lågene. Rul resten af dejen ud og læg den over 12-16 smurte linseforme. Tryk ud, så hver kageform er dækket af dejen både i bund og på sider.
  4. Læg en klat creme i hver og læg så et dej låg på hver. Tryk låget fast.
  5. Bag kagerne gyldne ved 200˚ i ca. 20 minutter. Lad dem svale af i formene. De skal løsnes forsigtigt. Drys lidt flormelis over og pynt evt. med et cocktailbær.

OBS. Kagen kan også bages som én stor kage i et tærtefad. Og dejen kan evt. smuldres over som låg, i stedet for at blive rullet ud.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar