Vandbakkelser eller walesstænger

Dej:

125 g. mel

125 g. smør eller margarine

4-5 æg

2½ dl. vand

Vand og fedtstof bringes i kog. Melet tilsættes på en gang. Dejen røres til den slipper skeen og gryden. Gryden tages af varmen og køler lidt af. Æggene tilsættes ét ad gangen, og dejen skal “samle sig” til en ensartet masse efter hvert tilsat æg.

Vandbakkelser:

Dejen sættes af på to smurte plader med en spiseske, eller sprøjtes på med et kræmmerhus af pergamentpapir eller sprøjtepose med tylle. Bages i ovnen på midterste rille ved 200° i ca. 20 minutter.

Walesstænger:

Dejen sættes af på to smurte plader med et kræmmerhus af pergamentpapir eller en sprøjtepose med tylle. Træk to linier på den smurte plade med ca. 12 cm. Afstand. Mellem disse to linier sprøjtes bunden af stangen. (På tværs). Hen over bunden trækkes nu to parallelle linier. Bages i ovnen på midterste rille ved 200° i ca. 20 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar