Sprøde klejner

Ingredienser:

400 g. mel

165 g. smør

165 g. sukker

2 små æg

reven skal af 1 citron

3 spsk. piskefløde

1 spsk. cognac

Palmin eller rent svinefedt

Fremgangsmåde:

Smørret smuldres i melet, hvorpå dejen æltes godt med sukker, de sammen piskede æg, citronskal, fløde og cognac. Det er en let, men temmelig lind dej der absolut skal stå koldt nogle timer.
Udrulles temmelig tyndt, udskæres med klejnesporen til små, aflange kager med et snit i midten, som den ene dejende stikkes igennem. De formede klejner lægges på flade fade ved siden af hinanden og sættes i køleskabet, så de er helt kolde og hårde, når de puttes ned i en gryde med varmt palmin eller svinefedt.
De koges nogle stykker ad gangen, og de tages op på papir, når de er lysebrune. Lægges først i dåse når de er absolut kolde og tørre.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar