Rabarberkage med marengstop

Ingredienser:

Dej:

175 g. margarine

150 g. sukker

2 spsk. vanille

1 knsp salt

3 æggeblommer

250 g. mel

2½ tsk. bagepulver

5-6 spsk. sødmælk

Rabarber marengs:

3 æggehvider

200 g. sukker

100 g. grofthakkede valnøddekerner

500 g. rabarber/blåbær

Endvidere:

1 lille bradepande (24×30)

Margarine til formen + 1-2 spsk. rasp

Fremgangsmåde:

Rør margarine cremet med sukker, vanille, salt og æggeblommer. Bland mel med bagepulver og rør lidt efter lidt smørcremen sammen med mælken. Smør formen og drys med rasp. Hæld dejen i formen og glat med en dejskraber. Pisk æggehviderne næsten stiv og hæld sukkeret i og pisk det hele stift igen. Skær rabarberne i 1-2 cm. stykker, og vend dem i sammen med nødderne. Smør det ovenpå dejen og bag kagen i 40-45 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar