Norske klejner med citronglasur

Ingredienser til 16 stk:

3 dl. mælk09 08 11_0022_edited-1

2 pk. gær

200 g. margarine

4 æg

100 g. sukker

1 tsk. kardemomme

1 kg. mel

1 kg. palmin eller olie til kogning

Glasur:

300 g. flormelis

3 spsk. citronsaft

Lun mælken og udblød gæren heri. Bland margarinen i. Tilsæt æg og derpå alle øvrige ingredienser. Lad dejen hæve 30 min. Slå den sammen igen og rul den ud til et stort kvdrat, ca. 1 cm. tykt. Skær med en klejnespore eller en kniv ca. 16 lange skykker med et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem dette snit. Kog klejnerne lysebrune i varm palmin eller olie ca. 1-2 min. pr. klejne. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir efter endt kogning.

Rør flormelis og citronsaft til en lind glasur, som påføres klejnerne. Spis klejnerne friskbagte og lune.

Tips: Klejnerne kan formes og fryses. De er derpå nemme at tø op, koge og servere nykogte. Det er også muligt at fryse de kogte klejner uden glasur og så blot lune dem i ovnen før servering.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar