Makrontærte med æbler og kanelfløde

6-8 personer:

Makrontærte

4 æggehvider

50 g. sukker

250 g. knuste makroner

75 g. hvedemel

125 g. smeltet smør

250 g. skrællede æbler i tynde både

1 spsk. mandelflager

Kanelfløde

1 dl. piskefløde

1 tsk. stødt kanel

1 spsk. flormelis

1 dl. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde:

Makrontærte

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs. Vend knuste makroner, hvedemel og afkølet smeltet smør forsigtigt i marengsen. Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform, beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager og bag kagen ved 160˚ i ca. 1 time. (varmluft ca. 50 min.)

Kanelfløde

Pisk fløde, kanel og flormelis luftigt og pisk til sidst creme fraiche i.

Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar