Mandelkrans med chokolade

Ingredienser:

200 g. mandler (3 dl.)

200 g. florsukker

5 æggehvider

50 g. blokchokolade

Til formen:

Smør

2 dl. mandelflager eller hakkede mandler (Kan undlades)

Fremgangsmåde:

1. Rist mandelflagerne på en tør pande over svag varme og afkøl dem.

2. Smør formen grundigt og drys den med mandlerne.

3. Skold og smut hele mandler, mal dem gennem kværnen og bland dem med sukkeret.

4. Tænd ovnen, og stil termostaten på 175˚.

5. Hak chokoladen groft.

6. Pisk æggehviderne let stive – og pisk endnu et par minutter.

7. Vend forsigtigt sukker og mandelmasse i æggehviderne, men rør ikke så meget, at dejen bliver tynd.

8. Kom halvdelen af dejen i formen, drys halvdelen af chokoladen over. Fyld resten af dejen i og drys resten af chokoladen over.

9. Bag kagen 40 min.

10. Lad kagen blive næsten kold, før den vendes ud på bageristen og afkøler helt med formen over. Læg den tilbage i formen, når den er kold. Kagen kan bages flere dage i forvejen, når blot den opbevares i plase eller alufolie.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar