Larvik kage

Ingredienser:

100 g. sukker

100 g. margarine

4 æggeblommer

4 spsk. mælk

100 g. mel

1,5 tsk. bagepulver

1 tsk. vanillesukker

4 æggehvider

200 g. sukker

100 g. hakkede mandler

1 pose kold-kagecreme

2,5 dl. mælk

2,5 dl. piskefløde

bær eller frugt efter eget valg

Fremgangsmåde:

Sukker og smeltet margarine piskes. Derefter tilsættes 4 æggeblommer. Mælk, mel, bagepulver og vanillesukker tilsættes.

Dejen bredes/smøres ud på en bradepande 30×40 cm.

4 æggehvider piskes stive. Tilsættes 200 g. sukker. Lægges ovenpå dejen, og der drysses 100 g. hakkede mandler ovenpå.

Bages ved 175º i ca. 25-30 min.

En pose kold-kagecreme piskes med 2,5 dl. mælk og 2,5 dl. fløde.

Cremen smøres forsigtigt oven på kagen, hvorefter bærrene lægges på toppen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar