Kanelsnegle

Ingredienser: (30 – 40 stk)
Til dejen:
½ l. letmælk

50 g. gær

100 g. smør, smeltet og afkølet

1 tsk. kardemomme

1 dl. sukker

1 knivspids salt

900 g. hvedemel
Til fyldet:
100 g. smør

1dl. sukker

3 spsk. kanel

2 spsk. vanillesukker


Fremgangsmåde:
Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld lidt i en stor skål og opløs gæren i. Hæld resten af mælken i, tilsæt det smeltede smør, som ikke må være varmt. Tilsæt salt og sukker. Rør kardemommen sammen med melet og tilsæt gæropløsningen lidt efter lidt. Der skal måske bruges lidt mere mel. Ælt dejen sammen, til den er smidig, og stil den til hævning et lunt sted med et rent viskestykke over. Skal hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka en time.
Imens laves fyldet. Rør smørret sammen med sukker, kanel og vanillesukker. Hvis smørret er blødt, kan det gøres med en gaffel. Hvis smørret kommer lige fra køleskabet, gøres det lettest med en gaffel.
Dejen slås ned, æltes igennem og deles i to. Rul det første stykke dej ud til et aflangt stykke på et mel drysset bord. Smør halvdelen af fyldet på og rul dejen sammen på langs til en slank pølse. Klem kanten sammen, så fyldet ikke løber ud. Rul pølsen for at presse luftbobler ud og hiv i den, så den bliver endnu længere og slankere. Skær i skiver på cirka 1 cm og kom op i papirs forme på en bageplade. Gentag med resten af dejen og fyldet.
Bages i 15 minutter ved 200 grader, men kig til dem efter 10 minutter, for de må ikke blive for mørke.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar