Kage tærte

Mørdej:

150 g. mel

100 g. margarine

1-2 spsk. sukker

½ æg

Margarinen hakkes i melet med en kniv og smuldres med fingrene. Sukker og æg blandes i, og dejen æltes sammen med let hånd. Dejen skal hvile koldt mindst ½ time før den udrulles. Til tærter og kager med sødt fyld, kan man nøjes med 1 spsk. sukker i dejen.

Tærten rulles ud og kommes i en tærteform, evt. med et stykke bagepapir i bunden. Bages ved 200˚ i ca. 15 minutter.

Mørdej kan opbevares i alufolie 1-2 uger i køleskab. Ved frysning kan mørdejen holde sig 3-4 måneder.

P.S. Det er en god idé at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så hænger den ikke fast!

P.P.S. Det er en god idé at lave 2 portioner ad gangen, da det er lidt svært at dele et æg, og dejen kan jo holde sig i køleskab eller i fryser.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar