Juleboller

Ingredienser: (12 stk.)

2½ dl danskvand

½ dl olie

50 g. gær

2 spsk. sukker

1 æg

150 g. finhakket sukat, pomerans og rosiner

ca. 500 g. hvedemel

1 æg til pensling

perlesukker

lidt kanelsukker

Fremgangsmåde:

Kom danskvand og olie i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg, sukat, pomerans og rosiner. Ælt melet i dejen lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned, del den i 12 stykker og tril til boller. Læg bollerne tæt i en krans på en bageplade beklædt med bagepapir og lad bollerne efterhæve ca. ½ time. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og lidt kanelsukker. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar