Hvid chokolade-roulade med appelsin og kanel, dertil passionsfrugtsauce samt eksotiske frugter

Hvid chokolade-roulade (4-6 personer)
Cremen:
3 dl. piskefløde

3-4 kanelstænger (eller stødt kanel)

2 blade husblas

180 g. hvid chokolade

skallen og saften af 1 appelsin
Fremgangsmåde:
Kom fløden i en gryde sammen med kanelstængerne. Kog det op. Sæt det til side og hak chokoladen. Kom den op i en skål. Udblød husblasen i kold vand. Tag kanelstængerne op af fløden. Pres vandet ud af gelatinen, skyl den og smelt den i den varme fløde. Sigt fløden over chokoladen (for at fjerne kanel og evt. husblasklumper) og pisk i massen, til chokoladen er smeltet. Væsk appelsinerne og riv skralden. Pres saften fra frugterne og sigt den. Pisk begge dele i chokolademassen. Afkøl cremen i køleskabet i nogle timer.
Bundene
2 hele æg

15 g. mel

75 g. flormelis

75 g. finthakkede mandler eller hasselnødder

15 g. usaltet smør

2 æggehvider

1/2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen med mel, flormelis og de finthakkede mandler eller nødder i 10-15 min., eller til massen er let og luftig. Kom smørret i en gryde og smelt det på komfuret. Tag den af varmen. Pisk hviderne stive sammen med den halve spsk. flormelis. Vend æggehviderne i æggenøddemassen sammen med det smeltede smør. Smør massen tyndt ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte. Drys den med hasselnødder eller mandelflager. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 180º til den er gyldenbrun – cirka 12 minutter.
Pas på, de bliver hurtigt tørre, hvis de bages for længe! Tag dem af pladen og afkøl dem lidt. Læg to stykker staniol på bordpladen, så staniolen overlapper og danner et stykke, der er lidt større end kagebunden. Læg to stykker husholdningsfilm ovenpå på samme måde. Vend bunden med nødderne nedad på filmen, og pil forsigtigt papiret af.

Tag cremen ud af køleskabet, og pisk den glat med et piskeris. Smag evt. til med lidt mere stødt kanel. Smør den i et tynd lag på bunden. Rul biscuiten ved hjælp af husholdningsfilmen og staniolen, så stramt det kan lade sig gøre. Sæt rouladen nogen timer på køl, stadig rullet ind i film og staniol.
Passionsfrugtsauce
1 ½ dl. friskpresset appelsinjuice

75 g. rørsukker

6 passionsfrugter
Fremgangsmåde:
Kom juicen i en gryde sammen med sukker. Bring det i kog. Kog det til en tyndflydende sirup. Fjern skum fra juiceoverfalden. Skær frugterne over og skrab frugtkødet i saucen. Lun den kort igennem og afkøl den.
Servering
Tag rouladen ud af staniol og film, og skær den i skiver, evt. på skrå så skiverne ligner planetariet. Server den til kaffe eller som dessert sammen med passionsfrugtsaucen og eksotiske frugter som mango, papaya, kærlighedsfrugter, ananas osv.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar