Hindbærkage

Denne kage er nem at lave sammen med børn:

Kagedej

2 æg

180 g. sukker

50 g. smeltet smør

130 g. mel

smør til formen

ca. 2 spsk. rasp til formen

Hindbær

ca. 200 g. frosne hindbær

25 g. sukker

Hindbær

  1. Spred de frosne hindbær ud i ét lag i et fad. Drys sukkeret over bærrene.
  2. Stil dem til side i 1-2 timer, til de er optøet.
  3. Hindbærrene kan stilles i en kold ovn og optøs hurtigere ved 50-75˚.
  4. Tænd ovnen på 175˚.

Dejen

  1. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt.
  2. Smelt smørret, afkøl det lidt og hæld det i æggemassen under piskning.
  3. Rør forsigtigt melet i dejen.
  4. Smør en tærteform med en diameter på ca. 24 cm, eller andet ildfast fad og drys rasp i. Fordel raspen i formen ved at drej og hælde formen.
  5. Hæld dejen i formen og læg hindbærrene jævnt fordelt ovenpå. Meget store hindbær deles i 2 stykker. Tryk alle hindbærrene let ned i dejen til de er næsten skjult.
  6. Bag kagen på rist i midten af ovnen i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
  7. Server kagen lun.

Tip

Bruges friske hindbær lægges de også i et fad og drysses over med sukker. Lad dem stå ind til sukkeret er ”smeltet”.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar