Fastelavnsboller

(9 stk.) Fastelavnsboller
Ingredienser til 9 stk.:
dej:
1 dl. lunken skummetmælk – max. ca. 32 grader (hvilket jo vil sige under håndtemperatur)
35 g. gær
3 spsk. lyst rørsukker
1 æg
1 spsk. valnøddeolie, alternativt solsikkeolie eller macadamiaolie
250 g. hvedemel
lidt kold kaffe til pensling, (vi bruger æggehvide i udsendelsen, men mormors forslag til kaffe er bedre)
cremefyld:
2 æg
3 spsk. lyst eller gyldent rørsukker
1 spsk. hvedemel
vanillekorn fra en stang vanille
2 dl. skummetmælk
pynt:
ca. 30 g. mørk chokolade
Alternativt lyst eller cacaoglasur (flormelis og dråber af kogende vand, det mørke er der yderligere cacao i)

Tilberedning:
Cremen laves af æg og sukker, der er pisket godt sammen, ikke til højt skum, blot sammen. Kom mel, mælk og vanille i og varm langsomt op under lav piskning til den ‘tykner’. Tages af varmen og afkøler, mens dejen laves: Gæren udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i. Dejen æltes blank og rulles ud af en melet kagerulle på et meldrysset bord til en kvadrat. Der skæres, så der fremkommer 9 boller og fyldet lægges på. Nu foldes enderne sammen og bollen vendes forsigtigt og lægges på sammenføjningen på bagepapir under et klæde i 45 min. Bollerne pensles med kold kaffe og bages ved 220 grader i ca. 10 minutter. Hold øje.

Smelt chokoladen i vandbad langsomt ved svag varme og kom chokoladen på. Eller lav glasur.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar