Bagt æblekage

Ingredienser:

Dej:

150 g. blødt smør

250 g. sukker

½ stang vanille

4 æg

150 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Fyld:

750 g. skrællede æbler skåret i både

85 g. sukker

1 spsk. stødt kanel

50 g. smuttede, hakkede mandler

Pynt:

2 dl. abrikosmarmelade pureret

citronsaft

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og vanillekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 24×32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar